Summer Course for the Study of the Arts in Flanders 2016: The Age of Rubens in Context

Summer Course

De tweede editie van de Summer Course for the Study of the Arts in Flanders vindt plaats in Antwerpen van 20 tot 29 juni 2016 en focust op de kunst van Rubens en zijn tijdgenoten.

De samenstelling van het programma is in handen van het Rubenianum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. 

Lees hier enkele reacties na de eerste editie

 

Praktisch

  • Kandidaten staan aan het begin van een academische carrière. Ze zijn master en/of doctoraatsstudent. Ze zijn in staat om op academisch niveau in het Engels te discussiëren.
  • Dankzij de steun van de Vlaamse overheid bedraagt het inschrijvingsgeld 900 euro per persoon voor het tiendaagse programma, tien overnachtingen in een eenpersoonskamer op hotel, het transport tijdens de Summer Course, toegangstickets, twee recepties, vijf lunches en vijf diners. Het transport van en naar België en de overige vier lunches en vier diners zijn voor eigen rekening.
  • Voor studenten voor wie dit financieel moeilijk haalbaar is, maken de organisatoren van de Summer Course, in samenwerking met de Vlaamse overheid, geld voor twee beurzen vrij. Idealiter worden die uitgereikt aan één Europese en één niet-Europese deelnemer. In plaats van 900 euro betalen bursalen 450 euro.
  • Dankzij de genereuze steun van het History of Art Grants Program van de Samuel H. Kress Foundation kunnen ook twee studenten uit de Verenigde Staten een beurs krijgen die hun inschrijving en vliegtuigticket dekt. Kandidaten moeten naast hun curriculum en motivatiebrief een document met hun financiële situatie en een aanbevelingsbrief mailen. Zij worden begin december op de hoogte gebracht.

 

De Summer Course is een samenwerking van het Rubenianum, de Vlaamse Kunstcollectie vzw, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, het Groeningemuseum Brugge, de Universiteit Gent, de KU Leuven, het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK/IRPA) (content partner).

Met de steun van de Vlaamse Overheid en The Samuel H. Kress Foundation.